Клуб по катерене и алпинизъм НСА

Търсене
Close this search box.

Тренировки по катерене за деца

Тренировки по катерене за най-малките

vankonsa2014

Често ли ви се случва да намирате сина ви да се катери по дървото на двора, а дъщеря ви да се опитва да се прехвърли от масата на стола, без да опира пода? Имаме предложение за вас.

Ходенето и бягането са част от нашите естествени ежедневни движения. Така е и с катеренето. То е един от малкото ” природно естествени” спортове, заложени в човека още с раждането му.
Тренировката по катерене е идеалният начин да задоволите пълноценно нуждата на децата от движение. Развивайки цялостната мускулатура на тялото. Използвайки всички двигателни умения и  малкото чувство за страх, правят катеренето подходящ спорт, както за големи, така и за малки. Във Франция, Испания и в другите по-големи европейски страни няма училище без стена за катерене и този спорт е част от редовните занимания  на учениците.
Когато повечето родители чуят думата “катерене“, си представят високи   скали, ледено студени планини или просто го поставят в графата “безумно опасни  неща”.  А това не е така. Когато става въпрос за спортно катерене, особено при работа с деца, сигурността е на първо място, въжетата и седалките са здрави и не се късат – както тези, по екшън  филмите 🙂

erikansa 2014

Къде точно?
Тренировките по катерене за деца се провеждат в две зала. Организираните клубни и индивидуални  тренировки се провеждат в зала Балкан, залата е абсолютно нова, а стената е с най-голяма катерачна площ в балканския регион. Къде се намира и как да стигнем вижте ТУК

Индивидуални тренировки провеждаме в зала “Спортно катерене” в  Националната Спортна Академия (Студентски град), която е и собственик на стената.  Къде се намира и как да стигнем вижте ТУК
Деца, които са под 6 години е желателно да направят поне едно индивидуално занимание, преди да влязат в груповите тренировки.
Дни и часове:
При желание за индивидуални тренировки :
Станимир Желязков 0887780007 или Георги Пенев 0889657101

Събота и Неделя само индивидуални тренировки с предварително записване.
В случаи, че този час не е удобен, е необходимо е предварително записване на:
Станимир Желязков тел. 0887780007,  0889657101 Георги Пенев
Цени:

Цената за единична тренировка е 45лв.(в цената е включена такса зала)
Носете си удобни дрехи и обувки, а страха го оставете да почива.
Възможни са и индивидуални занимания, както и промяна на часа, съобразена с програмата и на децата, и на родителите.
За контакти:
+359 887 780007, Станимир Желязков
+359889657101 Георги Пенев

Седалка Macchu
Торбичка за магнезии
PICCHU Детска каска за катерене и колоездене
STICKIT - катерачна обувка - комфортна еспадрила съобразена с ходилото на децата.
GRIGRI+ Устройство за осигуряване с блокираща функция и функция анти паника.
SM’D Малък и лек асиметричен карабинер с автоматична муфа (отваря се с 3 движения)
TIKKID Компактна челна лампа за деца над 3 години
BUG Малка катерачна раница
DJINN AXESS - здрава примка за катерене на скали
POWER GRUNCH Магнезий на гранули Магнезият POWER CRUNCH на Petzl подобрява сцеплението на ръцете при катерене на скали или изкуствени стени.
CLASSIC LINE X13 - Лентата е идеална и за начинаещи (късият вариант), и за по-напреднали слаклайнери (дългият вариант).
ROOKIE Детска катерачна седалка "Една седалка като на големите" - лека регулируема детска седалка за катерене в зала и на скали. Един размер с регулиране на бедрата Dynamic-fit (патент Black Diamond).

1 мнение за “Тренировки по катерене за деца”

  1. Здравейте,

    детето ми, на шест години, от скоро се катери и се интересувам от тренировки при ваши инструктори. Може ли през месец юли да се включи в някоя група? Има ли значение, че ползва карта Мултиспорт?

Вашият коментар