Клуб по катерене и алпинизъм НСА

Търсене
Close this search box.

Световна купа в Инсбрук

20 – то място от 134 участници за Ники Русев на Световната Купа по боулдър за мъже в Инсбрук. Постижението е огромно като се има предвид, че Ники е само на 16г. , а вече се пречка в ръцете на най-добрите в света. Ники също така е втория българин, който отива на полуфинал на Световна купа по боулдър за мъже, след Мариян Георгиев 2007, Hall Австрия. 🇧🇬🔝🇧🇬 . Класирането на останалите BG катерачи в боулдъра Алекс Тоткова – 75м. Слав Киров -77 м., Матей Мицев – 93м., Росен Руев 105м,Васил Василев 129м.

Виж разултати и класиране при мъжете – ТУК

Световната купа в Инсбрук е “гранична” за двете дисциплини – за боулдъра това е шести, последен кръг, а в трудността е първи кръг. Интересно ще е премерването на силите в двете дисциплини едновременно, макра и неофициално, без финален кръг, тъй като боулдър+трудност е новата комбинация, която ще разпредели един комплект медали на олимпийските игри в Париж, другият комплет е за скоростта.

Във всяка една от дисциплините в световната купа са записани пореден рекорден брой състезатели – при мъжете в боулдъра – 148, в трудността – 139, при жените съответно 110 и 106. Сред тях са и най-добрите български състезатели – Александра Тоткова, Слав Киров, Николай Русев, Матй Мицев, Росен Руев, Васил Василев, на които пожелаваме от все сърце успех!

Програмата:
22.06, сряда
Боулдър – квалификации мъже и жени
23.06, четвъртък
Боулдър – полуфинал и финал мъже
24.06, петък
Боулдър – полуфинал и финал жени
25.06, събота
Трудност – квалификация и полуфинал мъже и жени
26.06, неделя
Трудност – финал мъже и жени

Благодарим за подкрепата от страна на Спортбокс,  Walltopia  и клуба по катерене на НСА

Вашият коментар