Клуб по катерене и алпинизъм НСА

Търсене
Close this search box.

От тъмно до тъмно в Ниш, Сърбия

На 26.11 клуба по катерене на НСА, бе поканен да участва в държавното първенство по боулдър за деца,юноши и девойки на Сърбия. Състезанието бе организирано от Слободан Гео (Slobodan Gejo), най-големия радетел на катеренето в западната ни съседка. Състезанието беше една малка компилация на мини бaлканско първенство, България  беше представена от 4 клуба, Македония от 2 и Сърбия от 8 клуба. Организаторите се бяха погрижили маршрутите да са на ниво, 4 немски рут-сетери и 1 словенец. С изключение на първа група, където се получиха два супер финала, всички други маршрути бяха перфектни спрямо бълканското ни ниво.

Клуба по катерене на НСА взе участие със 17 състезатели и спечели 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Класиране и резултати за всички групи вижте ТУК. Снимки от състезанието – ТУК

 

При момчетата в първата група целия подиум бе за НСА. След 5 флаша на Марти и Ванката се стигна до суперфинал и Марти Йорданов показа по добро ниво и заслужено завоюва 1-во място, 2-ро място за Иван Христов и 3-то място за един от най-малките участници 6 г. Матей Петков. При момичетата в тази група 3-то място за Мари Бакаова и 7-мо място за Сара Хаздай. В групата U10 Самуел Хаздай зае 12-то място.

В групата U12 Кристиян Мирчев след голямо раздаване, достойно заслужи 1-вото място, Стела Алексиева след няколко грешни опита се класира 5-та, Лили Бакалова – 13-то място.

В групата U14 Ема Гайдарска – 4-то място, Биляна Петкова -7-мо място, Сирма Симеонова 17-то място.

Youth B – отличници със 6 флаша и първи места за Иван Русев и Валисия Мей, Пепи Палазов 2-ро място, Габи Нотова 3-то място, 5-то място за Вероника Игнатова.

Снимки от състезанието

 Nis 2022

Вашият коментар