Клуб по катерене и алпинизъм НСА

Едно четиво за лека нощ!

Животът постоянно ни поставя пред нови начинания, трудности и приключения. Важното е да приемем всяко едно от тях по възможно най-положителния начин. Без значение дали това ще доведе до успех, или голямо разочарование, трябва да продължаваме да цепим светлината. 


Едно такова разцепване, до голяма степен бих казал, че е преминаването за първи път на маршрут с категория 7с+ и то абсолютно соло. Линията се казва Алтиус, като нейн автор е Васил Киров. Мястото на което се намира маршрутът са небезизвестните Лакатнишки скали, сектор Вражите дупки, а неговата цяла дължина е около 20 метра.
Човекът, който направи това първо солово преминаване, също не е безизвестен. Участва във филма “Първите” в ролята на Георги Стоименов. Завършил е НСА “Васил Левски” със специалност “Туризъм -алпинизъм”.


Името му – Kristian Veselinov Dimitrov
Успя да мина “Алтиус” от вторият опит. За щастие, на разположение имахме най-бързият местител на крашпадове, и човек на когото можеш напълно да се довериш, че ще те опази жив. Все пак при първият опит, Крис падна от близо 5 метра. Но Antoni Dikov , бе човекът който опази Крис, да не пострада.


На следващия опит Крис премина. Беше много страшно, и направо да ти побелее сърце, мозък коси и всичко останало. Но той се справи!


Една малка подробност, е че маршутът не беше много сух. Дори докато пътувахме натам, валеше леко. Но когато гониш една цел, правиш всичко възможно за да я постигнеш, без значение хората дали ще те мислят за луд, или за пълен психопат.
Истина е- първо 7с+ соло, Лакатник!
@Kristian Dimitrov
Евала маниак! Евала Тонка! Евала Туш( кучето ) 🤙🤙🤙

Снимки и текст –  Иван Тотев 

Вашият коментар