Клуб по катерене и алпинизъм НСА

Търсене
Close this search box.

Бълканска купа в Белград, Сърбия

На 30.09 в Белград се проведе Държавното първенство в дисциплината “трудност” за деца, юноши и девойки на Сърбия. Състезанието беше и отворена Балканска купа. Малките състезатели на клуба по катерене на НСА спечелиха 4 златни и 1 сребърен медал. Стартовете се проведоха в едно уникално външно съоражение в университета по спорт и медицина, за което основна заслуга има Слободан Гео, един от основните двигатели на катеренето в Сърбия. Стената е от две части, висока част от 15 метра и боулдър стена. Домакините бяха поканели Лука Музар, един от много добрите съдии откриватели на Словения, който имаше за задача да подреди маршрути за деца, които не познаваше и нивото в определени групи го изненада.

Състезанието премина с добра организация и за напред се надяваме, то да стане традиция с което да реализираме една дълго говорена идея, за по-подредено бълнанско първенство.

В най-малката група Матей Петков с златен медал, Борис Пенов 5-то място, Кристиан Славков 6-то м. и Павел Скелин  7-мо място.

В групата D8, Дани Мирова заслужено първо място, Венцислав Пенов, златен медал и Мартин Йорданов 2-ро място. В горната група Александър Данeв 1-во място.

Благодарим на всички родители и треньори, който участваха и до следващите есенни стартове 🙂

Още снимки от Дина Михова – вижте ТУК

 

Вашият коментар